We gaan vandaag een stapje terug in de tijd. Op 23 mei is het 150 jaar geleden dat Joh. de Heer in Rotterdam werd geboren. Zijn naam is vooral bekend in Protestants Christelijke kring vanwege de door hem deels verzamelde en vertaalde, deels zelf geschreven en op muziek gezette Christelijke liederen, die door elk protestants gezin thuis werden gezongen. En dan meestal bij het harmonium, een instrument dat men vandaag de dag niet veel meer tegenkomt.
Hij zag heel goed de communicatie mogelijkheden in van de radio en stond in 1924 dan ook aan de wieg van de NCRV. Hier was hij zelf  jaren lang te beluisteren met liederen, die hijzelf op het harmonium begeleidde. In het dagelijks  leven was hij orgelbouwer, terwijl hij ook nog een muziekwinkel dreef.
Om zijn geboortedag te herdenken wordt er in de Kooger Kerk een zangbijeenkomst georganiseerd waar zijn aloude bekende liederen zullen klinken zoals “Voorwaarts Christenstrijders”, “Scheepken onder Jezus’ hoede”. Onder begeleiding van piano en orgel zal in samenzang een aantal van de bekendste liederen uit de bundel van Joh. de Heer worden gezongen. Ook een achterkleinzoon van hem, die predikant is, zal daarbij aanwezig zijn en iets uit zijn herinnering vertellen. Aanvang 15.00 uur. Toegang € 5.